Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD, Çin merkezli yasadışı uzak su balıkçılığıyla bağlantılı ihlaller gerçekleştirdiğini söylediği aralarında Nasdaq’ta işlem gören Pingtan Marine Enterprise da dahil olmak üzere kişi ve kurumlara yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımların her ikisi de Çin vatandaşı olan Li Zhenyu ve Zhuo Şinrong ile iki kişiyle bağlantılı olan aralarında Dalian Ocean Fishing ve Pingtan Marine Enterprise’ın (PME) olduğu 10 kuruluşu hedef aldığını açıkladı.

PME’ye yaptırım uygulanması kararı ABD'nin NASDAQ Borsasında işlem gören bir kuruluşa ilk kez yaptırım uygulamasıı anlamına geliyor.

Bununla bilrlikte Washington yönetimi yaptırım uygulanan taraflarla bağlantılı 157 Çin bandıralı balıkçı teknesini de hedef aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Haziran ayında, dünyanın en büyük derin su balıkçılığı filosuna sahip Çin filosu da dahil olmak üzere, balıkçı filolarının iddia edilen ihlalleriyle mücadele eden ülkelere yardım etme taahhüdünün bir parçası olarak, yasadışı balıkçılıkla mücadele için bir ulusal güvenlik muhtırası imzalamıştı.