Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam Eylül ayında 749,000 ile beklenenden daha fazla arttı. Bu durum, iş gücü piyasasındaki kademeli toparlanmanın, talebin koronavirüs pandemisinden dolayı dibe vırduktan sonra artması ile birlikte, devam etmekte olduğunu işaret ediyor.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin 649,000 artması bekleniyordu. Önceki ayın verisi 53,000 artışla 428,000'den 481,000'e revize edildi.

Bu artış, işletmelerin talebin artmakta olduğu sektörlerde işe almalara devam etmesi ile birlikte, iş gücü piyasası için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor, ancak ADP'nin özel sektör istihdam göstergesi halen pandemi öncesi seviyelerinin 10 milyon daha altında. Koronavirüs vaka sayısında devam eden artış halen bir sorun olarak sürüyor ve işletmeler için federal yarım konusundaki kilitlenme ve işsizler ekonomideki ivmeyi sınırlıyor.

Ekonomik toparlanmanın devam etmesi, koronavirüsün yayılmasının kontrol altına alınmasının derecesine ve kanun yapıcıların ilave devlet desteği konusundaki kilitlenmeyi aşıp aşamayacağına bağlı.

ADP Araştırma Enstitüsü eş başkanı Ahu Yıldırmaz, "İş gücü piyasası kademeli toparlanmasına devam ediyor" dedi.