ABD Senatosu'ndan vergi tasarısına revizyon
-
ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçiler bu hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 trilyon dolarlık ekonomik paketindeki vergi ve sağlık hizmetleri hükümlerinde önemli revizyonlar önermeye hazırlanıyor.
ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçiler bu hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın 3 trilyon dolarlık ekonomik paketindeki vergi ve sağlık hizmetleri hükümlerinde önemli revizyonlar önermeye hazırlanıyor.
Bir Beyaz Saray yetkilisine göre, vergi tasarısını yöneten Kongre’nin önemli üyeleri ve Trump yetkilileri perşembe günü bir araya gelerek tasarıyı görüşecek. Yetkililer için önemli bir karar, tasarının Temsilciler Meclisi’nden geçmesinde kilit rol oynayan eyalet ve yerel vergi indirimlerine ilişkin 40.000 dolarlık sınırın nasıl ele alınacağı olacak.
Senato Cumhuriyetçileri, 500 bin doların altında gelir elde edenler için üst sınırı 10 bin dolardan 40 bin dolara çıkarmak için gereken 350 milyar dolarlık maliyeti azaltmak istiyor. Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kevin Hassett, Trump’ın bu tutarın “değiştirilmesini desteklediğini” ve uzlaşma sağlanmasının milletvekillerine bağlı olduğunu söyledi.
Son dönemde Trump ile arası bozulan Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk söz konusu vergi indirim yasa tasarısını eleştirmişti. Senato bu eleştirilere karşın yasayı ABD’nin Bağımsızlık Günü olarak kutlanan 4 Temmuz’dan önce geçirmek için acele ediyor