Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin New York Eyaleti'nde imalat faaliyetleri Ağustos ayında beklenenden daha düşük bir hızda arttı. Sirapişlerin azaldığını bildiren fabrikaların sayısı arttı.

New York Fed'in genel işletme koşulları endeksi Ağustos'ta 3.7'ye gerileyerek beklenenden kötü geldi. Temmuz verisi 17.2 ile Kasım 2018'den bu yana en yüksek değeri almıştı. Zayıf gelen imalat göstergesi, koronavirüsün güçlü toparlanmanın önünü kesmeye devam ettiğini işaret ediyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 15 idi. Veride sıfır seviyesinin üstünde açıklanan rakamlar sektörde büyüme olduğunu gösteriyor. Gösterge, Nisan ayında -78.2 ile tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Anket katılımcılarının yüzde 34'ü işletme koşullarının iyileştiğini söylerken yaklaşık yüzde 30'u faaliyetlerin düşüşte olduğunu belirtti. Yeni siparişler endeksi 13.9'dan eksi 1.7'ye indi. Teslimat endeksi 18.5'ten 6.7'ye geriledi.

New York'ta bulunan imalatçıların gelecek altı ayın ekonomik koşullarına ilişkin iyimserliği azaldı. New York Fed'in gelecek endeksi 38.4'den 34.3'e geriledi.