Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Paramount Global'e ait Amerikan seç-izle dijital video yayın platformu Paramount Plus ile Amerikan kablolu televizyon kanalı Showtime birleşme kararı aldı. Artan rekabetle birlikte Netflix'in dahi, işini daha büyütmek için reklam kuşaklarını açtığı günümüz yayıncılık dünyasında konsolidasyon kaçınılmaz hale geldi.

Paramount Plus platformunda, 30 binin üzerinde film, dizi, belgesel yer alıyor. Showtime, ise CBS Corporation'ın bir bölümü olan Showtime Networks, Inc. firmasına ait kablolu yayın kanalı.
Şirket, entegrasyonun hem akışlı hem de doğrusal platformları içereceğini, yani Paramount Plus’ın artık "Paramount + with Showtime" olarak yeniden adlandırılacağını açıklandı. Showtime doğrusal TV ağının da ABD'de aynı şekilde adlandırılacağı duyuruldu. Paramount'un kendisinin Paramount+, Pluto TV, Showtime, Noggin ve BET+ genelinde yaklaşık 67 milyon küresel abonesi var. Paramount Plus, Showtime ile birleşerek, 95 milyon küresel aboneye sahip olan Warner Bros. Discovery ile doğrudan rekabet halinde olacak.

Şirketten yapılan açıklama, değişikliklerin bu yıl içinde abonelerin kullanıma sunulacağı yönünde oldu.

Paramount CEO'su Bob Bakish, haberi duyururken çalışanlara yazdığı bir notta, "Bu birleşme, tüketicilerle daha derin bağlar kurmak ve dağıtım ortaklarımız için daha fazla değer sağlamak üzere tüm içerik koleksiyonumuzdan nasıl yararlanabileceğimizi gösteriyor. Ve en önemlisi, bu entegrasyon, daha geniş portföyümüzde operasyonel verimliliklerin ve finansal faydaların kilidini açacaktır” dedi.