Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup ve Wells Fargo, geçen yılın 4. çeyrek bilançolarını açıkladı.

JPMorgan Chase'den yapılan açıklamaya göre, kurumun geçen yılın dördüncü çeyreğindeki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 6 artarak 11 milyar dolara çıktı. Banka, 2021'in dördüncü çeyreğinde 10,4 milyar dolarlık net kâr açıklamıştı. Kurumun hisse başına kârı da geçen yılın dördüncü çeyreğinde 3,57 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına kârı, bir önceki yılın aynı döneminde 3,33 dolar seviyesindeydi. JPMorgan Chase'in 2022'nin dördüncü çeyreğindeki geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artarak 34,6 milyar dolara yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, ABD ekonomisinin halihazırda güçlü kalmaya devam ettiğini, tüketicilerin hala harcama yapmayı sürdürdüğünü ve işletmelerin sağlıklı olduğunu belirtti. Dimon, "Ancak Ukrayna'daki savaş, enerji ve gıda kaynaklarının hassas durumu, satın alma gücüne zarar veren ve faiz oranlarını yükselten sürekli enflasyon ve benzeri görülmemiş parasal sıkılaşma dahil jeopolitik gerilimlerden kaynaklanan ters rüzgarların nihai etkisini hala bilmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bank of America'nın 4. çeyrekteki net kârı 7,1 milyar dolara çıktı

Bank of America'dan yapılan açıklamaya göre, bankanın geçen yılın dördüncü çeyreğindeki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 artarak 7,1 milyar dolara çıktı. Banka, 2021'in dördüncü çeyreğinde 7 milyar dolarlık net kâr açıklamıştı.

Kurumun hisse başına kârı da geçen yılın son çeyreğinde 0,85 dolara tırmandı. Bankanın hisse başına kârı, 2021'in aynı döneminde 0,82 dolar seviyesindeydi.

Bank of America'nın 2022'in dördüncü çeyreğindeki geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 artarak 24,5 milyar dolar oldu.

Citigroup'un net kârı yüzde 21 düştü

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın geçen yılın dördüncü çeyreğindeki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azalışla 2,5 milyar dolara düştü. Banka, 2021'in dördüncü çeyreğinde 3,2 milyar dolar net kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına kârı da geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,16 dolar olarak kaydedildi. Citigroup'un hisse başına kârı 2021'in aynı döneminde 1,46 dolar olmuştu.

Bankanın geçen yılın dördüncü çeyreğindeki geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 18 milyar dolara çıktı. Citigroup, 2021'in aynı döneminde gelirinin 17 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. ​​​​​​​

Wells Fargo'nun net kârı yüzde 50 azaldı

Wells Fargo'nun net kârı ve geliri ise 2022'nin son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla düşüş gösterdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, kurumun geçen yılın dördüncü çeyreğindeki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50 azalarak 2,9 milyar dolara indi. Banka, 2021'in dördüncü çeyreğinde 5,8 milyar dolar kâr elde etmişti.

Kurumun hisse başına kârı geçen yılın son çeyreğinde 0,67 dolara geriledi. Bankanın hisse başına kârı, 2021'in aynı döneminde 1,38 dolar seviyesindeydi.

Wells Fargo'nun 2022'nin dördüncü çeyreğindeki geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 azalışla 19,7 milyar dolara geriledi. Banka, 2021'in aynı döneminde 20,9 milyar dolar gelir elde etmişti.