Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji Anonim şirketinin halka arzına yönelik olarak başvuru dosyasının hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada şirketin yüzde 99,7 oranında bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji’nin paylarının halka arz edilebilmesi amacını teminen, kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve halka açılma amaçlı esas sözleşme değişikliği için Sermaye Piyasası Kurulu’na 31 Ocak 2023 tarihinde yapılan başvurunun onaylandığı 4 Mayıs 2023 tarihli özel durum açıklamasıyla duyurulduğu hatırlatıldı.

KAP açıklamasında SPK düzenlemeleri uyarınca hazırlanan taslak izahname ve fon kullanım yeri raporunun da yer aldığı Enerya Enerji’nin halka arz başvuru dosyasının 12 Mayıs 2023 tarihinde SPK ve Borsa İstanbul’a eş zamanlı olarak teslim edildiği kaydedildi.

Şirket SPK’ya sunulan halka arz başvuru dosyası içerisinde yer alan taslak izahname ve fon kullanım yeri raporu Enerya Enerji’nin ve aracı kurumlar olan Vakıf Yatırım Menkul Değerler ile Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler’in internet sitelerinde yayımlanacağını belirtti.

Yerli akıllı telefon üreticisi Reeder Teknoloji, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada halka arzın TSKB ve Yatırım Finansman liderliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Halka arzda 158 milyon yeni hisse ile mevcut ortaklara ait 39 milyon hisse satılacak.

Reeder’in gelirinin yaklaşık yüzde 98’i cep telefonlarından geliyor.