Bloomberg HT Haberler AK Parti'de parti vitrini yeniden şekilleniyor
HABERLER

AK Parti'de parti vitrini yeniden şekilleniyor

  • AK Parti'de 18 Ağustos'ta yapılacak olağan kongrede, parti vitrini yeniden şekillenecek

Giriş: 27 Temmuz 2018, Cuma 10:25
Güncelleme: 27 Temmuz 2018, Cuma 10:25

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yürütmenin daha süratle karar alıp uygulayabilmesini sağlayacağını her fırsatta vurguladığı yeni sisteme uygun, daha dinamik bir parti yönetimi oluşturmak istediği öğrenildi. Erdoğan’ın bu çerçevede parti vitrinini oluşturacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) kapsamlı bir değişikliğe ve gençleşmeye gideceği belirtiliyor.

Şebnem Hoşgör’ün Milliyet’teki haberine göre, parti içinde Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli gibi eski bakanların yeniden kabineye alınması ya da grup yönetimine kaydırılması beklenirken, Erdoğan AK PartiAK PartiAK Partili kurmayların ifadesiyle herkesi ‘ters köşeye’ yatırdı.

Kabinesinde siyaset dışı sürpriz isimlere yer veren Erdoğan, Grup Başkanvekilliklerinde de sürpriz ve genç isimleri tercih etti. Bu sürecin ardından parti içinde Erdoğan’ın, 18 Ağustos’taki kongreye sunacağı MKYK listesiyle, parti yönetiminde de geniş çaplı bir değişime gideceği ve gençlere ağırlık verileceği konuşulmaya başlandı.

YARISI DEĞİŞEBİLİR