Advertisement
HABERLER ABONE OL

Aksa Enerji Özbekistan'da ikinci doğalgaz çevrim santralini kurmak için anlaşma imzaladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 240 MW kurulu güçte bir doğalgaz kombine çevrim santrali kurulmasını ve santralde üretilen elektriğin garantili kapasite bedeli karşılığında 25 yıl boyunca satışını içeren anlaşmanın tadil edildiği duyuruldu.

Bahsi geçen anlaşma 20 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 230 MW kapasite artışı ile tadil edildi ve bu anlaşmaya ilave olarak Buhara'da 270 MW kurulu güçte doğalgaz kombine çevrim santrali kurulmasına yönelik ayrı bir anlaşma imzalandı.

Tadil edilen anlaşma, Taşkent'te kurulacak olan her iki santralde üretilen elektriğin garantili kapasite bedeli karşılığında 25 yıl boyunca satışını içeriyor.

Açıklamaya göre Taşkent'te toplam 470 MW kurulu güce sahip olacak doğalgaz kombine çevrim santrallerinin ve Buhara'da 270 MW kurulu güce sahip olacak doğalgaz kombine çevrim santralinin 2021 yılının son çeyreğinde devreye alınması bekleniyor.

Açıklamada "Yatırımların hayata geçmesiyle birlikte Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce erişilecektir. Santral ekipmanlarının, Aksa Enerji bünyesindeki mevcut santrallerden sağlanması planlanmakta olup, yatırım maliyetleri optimize edilerek ekonomik katma değer yaratılacaktır" ifadeleri kullanıldı.