Albayrak: Faizlerdeki düşüş devam edecek
-
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Faizler daha düşecek mi, daha yeni başladı. İyi, çok iyi ama yeterli değil. İş dünyası için faizlerin daha çok düşmesi lazım" dedi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin cari açık rakamlarının 20 milyar doların altına düşebileceğini ve cari fazlaya geçiş dönemine hızla yol aldığını belirterek, ekonomideki rahatlamanın nisan ayıyla birlikte çok daha güçlü hissedileceğini kaydetti.
Bakan Albayrak, İzmir programı kapsamında bir otelde iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Adım Adım Ekonomi-İzmir İş Dünyası Buluşması" toplantısına katıldı.
Burada yaptığı konuşmaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 96 yıl önce 17 Şubat'ta düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'nde söylediği sözlerle başlayan Albayrak, Atatürk'ün o dönemde kurduğu cümlelerin bugüne ışık tuttuğunu vurguladı.
Bundan 96 yıl önce toplanan ilk İzmir İktisat Kongresi'ni ve kongrede siyasi ve iktisadi bağımsızlığın ancak birlikte var olabileceğini gören Ulu Önder Atatürk'ü ve Cumhuriyet'in kurucu kadrosunu saygıyla andığını dile getiren Albayrak, savaş, yıkım ve yoksulluk içerisindeki bir milletin tekrar ayağa kalkması ve refahının artırılması adına toplanan 1. İktisat Kongresi'nin örnek alınacak bir basireti ifade ettiğine dikkati çekti.