Advertisement
HABERLER ABONE OL

Alman’da işsizlik oranı sekiz ay sonra ilk kez beklenmedik bir şekilde arttı. Avrupa'nın en büyük ekonomisi, uzun süren salgın kısıtlamaları nedeniyle işsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Federal Çalışma Ajansı'nın verilerine göre, ülke genelindeki işsizlik oranı yüzde 6'ya ulaştı. Ocakta iş gücüne katılan kişi sayısı 9 bin kişi azalarak, ülke genelindeki toplam işsiz sayısı 2.75 milyona yükseldi. Bloomberg'in açıklamasına göre, ekonomistler işsiz sayısında tam tersi olarak 10 bin kişilik bir düşüş öngörüyordu.

Ifo Enstitüsü'nün son tahminlerine göre, 2021 yılı ocak ayında 2 milyondan fazla işçi hükümetin ücretsiz izin programından yararlandı.

Almanya’da çoğu perakende mağazası, restoran, bar, spor salonu ve kültürel mekanlar, Kovid-19 salgınının yayılmasını sınırlamak amacıyla kasım ayının ortasından bu yana kapalı tutuluyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Çarşamba günü, kısıtlamaların ay sonuna kadar uzatılmasını da içerebilecek olan adımları görüşmek üzere devlet ileri gelenleriyle bir araya gelecek.