Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Salı günü açıklanan verilere göre Almanya'nın ekonomik görünümüne yönelik yatırımcı güveni art arda üçüncü ayda da geriledi. Süregelen küresel ticaret gerginliğinin büyüme ivmesi üzerindeki baskısını sürdürüyor.

ZEW ekonomik beklentiler endeksi Temmuz ayında beklenenden fazla geriledi. Buna göre Avrupa'nın en büyük ekonomisine yönelik gelecek altı aya ilişkin yatırımcı beklentileri göstergesi eksi 21.1'den eksi 24.5'e geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi eksi 22 idi.

Cari koşullar endeksi eksi 1.1 oldu. Gösterge 2010 yılından beri ilk kez sıfırın altına geriledi. Beklenti 5.0, önceki veri 7.8 idi.

"Almanya ekonomisi 2. çeyrekte daralabilir"

Almanya bir yıldan uzun bir süreden bu yana imalat sektöründe düşüş trendine saplanmış durumda ve son rakamlar da tersine bir durumu işaret etmiyor. Almanya Merkez Bankası Bundesbank, ülke ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde daralacağını tahmin ediyor.

Ayrıca gerçekleştirilen bir yatırımcı anketi de Almanya ekonomisi için ufukta görünen resesyonun kaçınılmaz olduğunu işaret ediyor. Sentix'in Almanya için hazırladığı cari koşullar ve beklentiler endeksi yaklaşık on yılın en düşük seviyesine geriledi.

Euro Bölgesi göstergesi ise 2014'ten beri en düşük seviyesinde bulunuyor.