Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Şansölye Merkel'in hükümeti, Alman şirketlerinin ve çalışanlarının koronavirüsün derinleşen ekonomik etkileri ile mücadele edebilmesi için elindeki tüm araçları kullanacağını işaret etti.

Almanya'nın maliye ve ekonomi bakanları, yaptıkları ortak açıklamada, amacın Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki şirketleri salgının yarattığı krizden kurtulmaya yetecek denli likidite sahibi olduklarına ikna etmek olduğunu söyledi. Maliye Bakanı Olaf Scholz, eldeki paranın sınırsız olduğunu belirtti.

Scholz, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, "Bu krizle mücadele edecek finasal güce sahibiz" dedi ve "Yeterli para var ve bunu kullanıma koyuyoruz. Çalışanları ve firmaları korumak için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Alınacak tedbirler arasında şirketlerin milyarlarca euro tutarındaki vergi ödemelerinin ertelenmesi ve devlet bankası KfW'den yoğun kredi artışı yer alıyor.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise, "Hiçbir sağlıklı şirket korona yüzünden iflas etmemeli ve hiç kimse işini kaybetmemeli" dedi ve "Çalışanlar ve firmalar için kapsamlı bir koruyucu kalkan oluşturuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.