Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya, tüm Avrupa'da firmalar ve hanehalkı güveninin sert bir şekilde düşmesi ile birlikte, koronavirüsün etkilerinin ekonomiyi, ülkenin 2. Dünya Savaşı'nın ertesinde toparlanmaya başlamasından bu yana en kötü resesyona itmesini bekliyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın Çarşamba günü yayımladığı projeksiyonlara göre, gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) 2020 yılında yüzde 6.3 ile 10 yıl önceki finans krizinden de daha sert daralması bekleniyor. En az 1950 yılından bu yana en kötü resesyonun en dip seviyesinin ikinci çeyrekte görülmesi ve ardından kademeli bir toparlanma ile birlikte gelecek yıl yüzde 5.2 büyüme öngörülüyor.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, hükümetin virüsün yayılmasını önlemek için uygulanan kısıtlamaların etkilerini gidermek amacıyla bir trilyon euronun (1.1 trilyon dolar) üzerinde bir büyüklüğe sahip "daha önce benzeri görülmemiş" tedbirler paketinin hasarı mümkün olduğunca sınırlayacağını söyledi.

Altmaier, "Hem ekonomik hem siyasi, büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Kamu hayatına yönelik kısıtlamaları çok hızlı bir şekilde kaldırmak salgının yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir," dedi ve "Ekonomik ve sosyal hayatı sadece kademeli bir şekilde yeniden başlatırsak eğer, ikinci yarıda kademeli bir tolarlanma başlayabilr" değerlendirmesinde bulundu.