Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tagesspiegel’in haberine göre, Almanyada otomobil kayıt işlemlerinin haziran ayında %40 düşmesiyle Avrupa’nın en büyük otomobil pazarı 30 senenin en düşük seviyelerine ulaştı.

'International Carmakers’ Association’ın rakamlarına göre haziranda 220,000 yeni otomobil kayıtlara geçti. Bu oran 2019 Haziran rakamlarıyla karşılaştırıldığında %40 daha düşük bir seviyeyi işaret ediyor.

Koronavirüs krizinin ve aylar süren sokağa çıkma yasaklarının etkisi rakamlarda daha net görülmeye başlanmasıyla sektöre etkileri de daha iyi anlaşılıyor. Bununla beraber sektörü etkileyen bir diğer önemli olay ise hibrit ve elektrikli araçlara geçiş kararıyla birlikte karbon salınımı skandallarının patlak vermesi oldu.

Tüm yıl için satış beklentilerinin, 2019’a göre %20 düşerek, 2,8 milyon araç olduğunu söyleyen ICA başkanı Reinhard Zirpel “En son bu kadar az otomobil satıldığında yıl 1989’du” diye de ekledi.

Fakat bu tahminin bile şu an için iyimser olduğunu belirten Zirpel %20 tahminine ulaşılabilmesi için gerçekten çok güçlü bir toparlanmanın gerekli olduğunu belirtti.