Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, aşı gelişmeleri ve Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın göreve geçiş sürecinin resmi olarak başlamasıyla birlikte ons başına 1.800 dolar civarında seyrediyor.

Yatırımcılar, ABD hisselerinde yeni bir rekora ulaşılırken küresel hisse piyasaları rallisinin Çarşamba günü ivme kazanmasıyla riskli varlıklara doğru yöneldi.

Koronavirüs vakalarının dünyanın bazı bölgelerinde artış göstermesine rağmen aşı haberleri ekonomik toparlanma ile ilgili iyimser beklentileri güçlendirdi.

“Aşı gelişmeleriyle birlikte oluşan iyimser hava ve Biden’ın göreve geçiş sürecinin devam etmesi güvenli liman üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Piyasalar için gerçek test ise altının 1.800 dolar üzerinde kalıp kalamayacağı olacak ve daha da önemlisi 200 günlük hareketli ortalamada nasıl bir performans gösterecek. Bu seviyenin altına inilmesi daha fazla satış getirebilir.” ING Bank Strateji Müdürü Warren Patterson

Spot altın, haftanın ilk iki günü yüzde 3,4 değer kaybettikten sonra Singapur saatiyle 12:00’de yüzde 0,2 daha düşerek ons başına 1.803,99 seviyesinden işlem gördü.

Gümüş yüzde 0,1 düşüş yaşarken platinum yüzde 0.3 değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksiyse yüzde 0,4 geriledikten sonra yatay seyretti.