Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD hisse senetlerinin Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınlarına tırmanması ve Çin'den gelen verilerin büyümeye ilişkin endişeleri azaltmasının ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin son gelişmelere çevirmesi ve bu görüşmelerden anlaşmaya yakın olunduğuna ilişkin işaretlerin gelmesi ile birlikte düştü.

ABD Başkanı Donald Trump haftasonu Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, Fed'in adımları olmasa hisse senedi piyasasının "5,000 ila 10,000" puan yukarıda olabileceğini söyleyerek ABD merkez bankasına yönelik eleştirilerine bir yenisini ekledi. Cuma günü, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Eylül ayndaki rekor kapanışının yüzde 1 altında kapandı.

#yatayteklicenter

Spot altın, Perşembe günü yüzde 1.2 ve Cuma günü yüzde 0.2 düştükten sonra yüzde 0.2 daha gerileyerek, Singapur saati ile 11:29.2da ons başına 1,288.20 dolara geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günkü yüzde 0.2'lik kaybının ardından yatay seyretti.

DBS Group Holdings analisti Eun Young Lee, "Hisse senedi piyasasındaki son ralli, altının güvenli varlık olarak cazibesini zayıflattı," dedi ve "Ayrıca Fed'in faiz artırımına ara verme kararına rağmen, ABD dolar geri çekilmedi ve yatay seyretti. Bu altın fiyatları için negatif bir gelişme" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin fazla değişmedi ve palladyum yüzde 0.3 geriledi.

Piyasada islenecek önemli olaylar şöyle;

*Çin'in dış ticaret ve kredi verilerinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde iyileşmeye ilişkin işaretler vermesi ile birlikte, yatırımcılar şimdi bazı olumsuzlukların olduğu bir ortamda ABD şirketlerinin gücünü teyit etmek için şirket karlarına bakıyor.

*ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin Çin ile olası ticaret anlaşmasındaki taahhütlerine uymaması durumunda, bunun "olumsuz yansımaları" ile karşı karşıya kalmaya açık olduğunu söyledi.

*General Electric Co.’nun CEO'su Larry Culp'a göre, ABD-Çin ticaret anlaşmazlığına çözüm muhtemelen "çok uzun olmayan bir dönnemde" gerçekleşecek.

*ABD Emtia Vadeli İşlemler Komitesi'nin haftalık verilerine göre, para yöneticileri 9 Nisan haftası yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyon sayısını (uzun pozisyon) 16,579 artırarak 55,737'ye çıkardı.