Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini yayılmakta olan koronavirüsün potansiyel ekonomik etkilerine çevirmeye devam etmeleri ile birlikte, risk iştahının biraz arttığı bir ortamda, dört günlük yükselişin ardından yatay seyretti.

Asya hisse senetleri Salı günü, ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere çıkmasının ardından yükseldi. Salgının zirve yaptığına ilişkin bazı işaretler gelirken, ölü sayısının 1,000'in üzerine çıkması ile birlikte korku halen sürüyor. Yatırımcılar salgının yayılma hızının istikrar kazanıp kazanmadığını anlamaya çalışıyor. Yapılan tahminlerden birine göre, koronavirüs salgınında ölüm oranı yüzde 1.

Spot altın, önceki dört seansta yüzde 1.2 yükseldikten sonra yüzde 0.2 gerileyerek Singapur saati ile 12:31'de ons başına 1,568.97 dolara indi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Sydney'de ABC Bullion küresel genel müdürü Nicholas Frappell, "Açık bir şekilde koronavirüse ilişkin daha fazla kötü haber var." dedi ve "Bu konuda endişeler artıyor ve bu durum altın fiyatlarını destekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Frappel ayrıca, "Altın yapıcı görünüyor. Bugün hisse senetlerindeki yükselişin etkisi ile biraz durgun" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 17.7562 dolar seviyesinde kalırken, platin ons başına 963.81 dolar ile önceki kapanış seviyesi yakınlarında seyretti ve paladyum yatay bir seyir izledi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Fed Başkanı Jerome Powell 11-12 Şubat'ta Kongre'de yarı yıl konuşmalarını gerçekleştirecek. Piyasalar bu konuşmalarda virüsün ekonomi ve para politikasına etkisine ilişkin işaretler arayacak.

*ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü yıllık bütçesini sundu. Bütçede sosyal programlara ilişkin büyük çaplı kesintiler göze çarparken, gelecek 10 yılda bütçeyi 30 trilyon doların üzerine çıkarması beklenen savunma ve yardım harcamalarında artışlar görülüyor.

*Altın destekli Borsa fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre rekor seviyeye çıktı.