Bloomberg HT Haberler Altın durgun seyrediyor
PİYASALAR

Altın durgun seyrediyor

  • Altın üst üste ikinci çeyreği de kayıpla geçerek 2001'den bu yana en kötü performansına hazırlanıyor

Giriş: 29 Mart 2013, Cuma 09:19
Güncelleme: 29 Mart 2013, Cuma 09:19

Altın, Güney Kıbrıs'ta bankaların dün yeniden açılmasının Avrupa borç krizinin derinleşeceği endişesini azaltması ve bunun sonucu altına gelen "refah koruma" alımlarının azalması sonucu fazla bir değişiklik göstermedi. Ancak altın, bu yılın ilk çeyreğindeki düşüşü ile birlikte, iki çeyrek üst üste kayıp yaşayarak, 2001 yılından bu yana en kötü performansını göstermeye hazırlanıyor.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,596.83 dolardan, bugün Seul saati ile 14:31'de ons başına 1,596.83 dolara geldi. Fiyatlar, 2012 yılının son çeyreğinde yüzde 5.5 düştükten sonra, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.7 geriledi. Böylelikle altın, 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek üst üste düşüş göstermiş olacak. Spot altın Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 0.5 düşerek gram başına 319.60 yuana (51.47 dolar) indi.

Euro, Güney Kıbrıs'ta 16 Mart'tan bu yana kapalı olan bankaların, sermaye kontrolleri getiren yeni kurallarla birlikte dün yeniden açılmasının ardından değer kazandı. Altın, 12 yıl üst üste yükseldikten sonra bu yıl, Fed'in teşvikleri daraltacağı spekülasyonu ile düştü.