Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, doların rekor tazelemesiyle iki yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Piyasa aktörleri, küresel durgunluk endişeleriyle güvenli liman olarak dolara dönerken geleneksel olarak dolarla negatif korelasyona sahip spot altın baskı altında kalmaya devam ediyor.

Spot altın Salı günü doların tırmanışına ara vermesiyle yüzde 1,2’ye varan yükseliş yaşarken sonrasında St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyonun daha fazla faiz artışıyla ele alınması gereken “ciddi bir sorun” olduğu yönündeki uyarılarının ardından kazançlarının büyük kısmını geri verid. Diğer Fed yetkilileri de fiyat istikrarını yeni sağlamanın gereğine vurgu yaptı.

IG Asia Pte Piyasa Stratejisti Jun Rong Yeap, Fed’den güvercin politikalara dönüşe dair bir sinyal görene ya da fiyat baskılarının daha az sorun oluşturacağına dair emareler görene kadar altının genel düşüş eğiliminin sürmesini beklediklerini söyledi.

Piyasalarda bu hafta yayımlanacak ABD enflasyon verisi, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard ve Fed New York Başkanı John Williams’ın konuşmalarıyla yeni bir dalgalanma görülebileceği değerlendiriliyor.