Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD Hazine tahvili faizlerindeki düşüş ile birlikte 1.790 doların üzerini görerek, kritik teknik seviye olan 100 günlük hareketli ortalamasına çok yakın bir seviyede bulunuyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek bu yılın zirvesinde.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi son 5 haftanın en düşük seviyesine yakın bulunurken, düşen faizler faizsiz bir varlık olan altını daha cazip hale getiriyor.

Mart ayında yüzde 1,75 seviyesine kadar tırmanan 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizleri Nisan ayında yüzde 1,53 seviyesine kadar geriledi. ABD dolarının önde gelen on küresel para birimine karşı performansını ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise Mart ayındaki zirvesinden neredeyse yüzde 2 aşağıda bulunuyor.

Altın 100 günlük hareketli ortalaması olan 1.803 dolara yakın bir seviyede bulunuyor. Bu seviyenin altında bir gün kapanışı güçlü bir yukarı yönlü eğilimin işaretini verecektir. Ara destek seviyesi ise 1.775 dolar. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley

Ons altın fiyatı

Ons altın, yılın ilk üç ayını kayıpla kapattıktan sonra Nisan ayında yükselişe geçerek Şubat sonundan bu yana en yüksek seviyede bulunuyor. Haftaya 1.775 dolar civarında başlayan ons altın, salı günü 1.765 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra perşembe günü son iki ayın zirvesine ulaşarak 1.792 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki düşüş ile birlikte 2021’in ilk iki ayını kayıpla kapatan gram altın, Mart ayında küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’deki yükselişi takip ederek, ayı yüzde 10’a yakın yükselişle kapatmıştı.

Gram altın, bu yılın zirvesi olan 463 TL’yi dün geçtikten sonra perşembe günü 472 TL civarında bulunuyor.