Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, beklenenden kötü gelen ABD ekonomik verileriyle birlikte ons başına 1.800 dolar’ın üzerinde işlem görüyor.

ABD’de işsizlik maaşı başvurularında Temmuz ayında beri ilk defa arka arkaya haftalık yükseliş kaydedildi. Veriler ekonomik toparlanmanın beklenenden daha kötü olacağını işaret ederken karantina önlemleri sayı ve kapsam olarak artıyor.

Altın, aşı haberlinin risk iştahını artırması ve güvenli limana olan talebi azaltmasıyla birlikte art arda dördüncü aylık düşüşüne hazırlanıyor. Altına dayalı Borsa yatırım fonları ise ekim ayında rekora ulaştıktan sonra ilk defa bu ay bir çıkış dalgası yaşadı.

Birçok yatırımcı altın aldı ve şimdi gerginler, biz de dikkatli davranıyoruz. Yatırımcılar tepe noktasına çoktan ulaşmış olabileceğimizden dolayı korkmaya başladılar. Eğer öyleyse yeniden 2.000 dolar seviyelerini görmemiz çok uzun bir süre alacak. 1.800 seviyesinin altına inilmedikçe eğilim pozitif kalmaya devam edecektir. ABN Amro Bank Kıdemli Değerli Metal Stratejisti Georgette Boele

Spot altın, üçüncü haftayı da kayıpla kapatmaya doğru ilerlerken, Singapur saatiyle 11:36’da yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1.811,18 dolardan işlem gördü.

Gümüş yüzde 0.3 değer kazanırken platinum da yüzde 0.3 yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise Çarşamba günü yüzde 0.2 düştükten sonra yatay seyretti.