Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikası gidişatıyla ilgili söylediklerine ve ABD ekonomisine odaklanarak yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki gerilemeyi takip ederek düşüş kaydetti.

Washington Ekonomi Kulübü’ndeki bir etkinlikte konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Merkez Bankası Fed’in varlık alım hızını büyük ihtimalle faizleri artırmaya başlamadan önce azaltacağını söyledi. Bu yorumlar ile birlikte altın piyasalarını destekleyen agresif politikaların terkedileceğine dair beklentiler artış gösterdi.

Fed, aynı zamanda Bej Kitabın Nisan 2021 sayısında ekonomik aktivitenin Şubat sonundan Nisan başına kadar ılımlı bir şekilde hızlandığını belirtirken tüketici harcamalarının güçlendiğini bildirdi.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, pandemiyle ilgili kısıtlamaların hafiflemesi, artan aşılar ve diğer faktörlerin yanı sıra yakın zamandaki teşvik ödemeleri sebebiyle turizmle ilgili raporların daha iyimser olduğu seyahat talebinde artış gözlendiği belirtildi.

Ons altın fiyatı

Altın, salı günü açıklanan ve beklenenden yüksek gelen ABD enflasyon verisiyle birlikte haftalık kayıplarını sildikten sonra çarşamba günü hafif gerileyerek yatay bir seyire başladı. Haftaya 1.744 dolar seviyesinden başlayan ons altın, hafta başından bu yana yüzde 0,12 düşüşle 1.741 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, bu hafta 460 TL seviyesini gördükten sonra düşüş eğilimine girerek 452 TL seviyesine kadar geriledi. Dolar/TL kurunun hafta başından bu yana yüzde 0,87 düşüş kaydetmesi de bu gerilemede etkili olurken küresel altın fiyatlarındaki düşüş de önemli rol oynadı.

Çarşamba günü 450 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, perşembe günü 452 TL civarında bulunuyor.