Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD seçimleri yaklaşırken belirsizliğin güvenli liman varlıklarına talebi artırmasıyla birlikte, kazançlarını koruyarak ons başına 1,900 dolardan işlem görüyor.

ABD seçimleri ve altın fiyatlarını değerlendiren Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya ise “Güvenli liman alımları tartışmalı seçim sonuçları, Senato’da kimin çoğunluk olacağı ve seçim sonrası toplumsal olayların çıkabileceği endişeleriyle birlikte devam ediyor.” dedi.

Altın fiyatları Ağustos ayında rekor seviyeye ulaştıktan sonra yatırımcıların daha fazla mali teşvik beklentisi ve kötüleşen salgınla beraber düşmüştü. Moya’ya göreyse altın seçim sonuçları ne olursa olsun destek bulmaya devam edecek.

“Bütün bu seçim tantanası geçtikten sonra altını sevmek zorunda kalacaksınız.” diyen Moya, ekstra mali teşvik paketi ve Fed beklentilerinin bunda etkili olacağını belirterek şöyle devam etti:

“Bir mavi dalga senaryosu görmesek bile Fed faizlere birkaç yıl daha dokunmayacaktır. Yerel hükümetlerin salgında yaşanan artışla beraber daha fazla yardım ihtiyaçları doğrultusunda, Senato da daha fazla mali teşvik paketini geçirmek zorunda kalacaktır. Böylece Trump yönetiminde ticaret için geçecek dört zorlu yıl daha altının güvenli liman alımlarını artıracaktır.”

Spot altın fiyatları pazartesi günü yüzde 0.9 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 11:09’da yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,891.22 dolar seviyesine geldi. Gümüş yüzde 0.3 değer kaybederken, platinum yatay seyretti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi ise yüzde 0.1 düştü.