Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yükselen ABD Hazine tahvil faiziyle sert düşüş yaşayarak ons başına 1.690 doların altına geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL ’deki yükselişten ağır basmasıyla geriledi.

AMB pazartesi günü 2,3 trilyon dolarlık kamu sektörü tahvili alımı gerçekleştirirken 266,5 milyar dolarlık şirket tahvili aldı. AMB'nin tahvil alım hızında bir değişiklik görülmezken, Almanya 10 yıl vadeli tahvil faizi gün içerisinde 3 baz puan yükseldi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 19 Nisan’a kadar ABD’deki yetişkinlerin yüzde 90’ının Kovid-19 aşısı olabileceğini belirtmesiyle yeni virüs mutasyonuna rağmen risk iştahında artış görüldü.

Dolar, yükselen tahvil faizleriyle ikinci günde de güçlenmeye devam ederken ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,65 civarında başladıktan sonra 10 baz puan yükselerek salı günü yüzde 1,75 seviyesine ulaştı.

Ons altın fiyatı

Altın, geçen haftayı kayıpla kapattıktan sonra bu hafta da yüzde 1,4 aşağıda seyrediyor. Son 7 ayın 6’sını kayıpla kapatan ons altın, sene başından bu yana yüzde 10’dan fazla değer kaybetmiş durumda.

Altın fiyatları, haftaya ons başına 1.730 dolar civarında başladıktan sonra yükselen tahvil faizleriyle hafta başından bu yana 40 dolardan fazla değer kaybederek 1.685 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Dolar/TL’deki yükseliş ile beraber geçen hafta değer kazanan gram altın, 470 TL seviyesine kadar tırmandıktan sonra gerilemişti.

Dolar/TL'deki yükselişle 456 TL'ye kadar tırmanan gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşün dolar/TL’deki yükselişten ağır basmasıyla 450 TL'ye geriledi.