Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasının ilk aşamasının bölümlerini sonlandırmaya yakın olduklarını açıklamalarına karşın, ABD'de beklenenden zayıf gelen verilerin Fed'in bu hafta faiz indireceği yönündeki beklentileri artırmasının ardından fazla değişmedi.

Çin tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, iki tarafın tarımda düzenleyici kurumların kullandığı standartlar da dahil olmak üzere fikir birliğine varmasıyla, ABD ile yapılacak ticaret anlaşmasının metninin bölümlerinin temel olarak tamamlandığı belirtildi.

ABD ise öncesinde yaptığı bir açıklamada iki ülkenin, ABD Başkanı Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in gelecek ay Şili'deki zirvede imzalamayı umdukları ticaret anlaşmasının bölümlerini tamamlamaya yakın olduklarını belirtmişti.

Yatırımcıların dikkati, yetkililerin faiz indirimine gitmesinin beklendiği 29 – 30 Ekim Fed toplantısı üzerinde. ABD'den gelen son veriler konut satışlarının yavaşladığını ve işletme yatırımları açısından kilit önemdeki bir göstergenin gerilediğini gösterdi.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ 08:48'de 1,505.30 dolarda önceki kapanışa göre fazla değişmedi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.