Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Smith'in bu ay bir anlaşmaya varılabileceğine ilişkin iyimser açıklamalarının ardından ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ilk safhasının imzalanabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi ile birlikte sakin seyretti.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, anlaşmanın, eğer tamamlanırsa, ABD'de bir yerde imzalanacağını söyledi. Trump, "İlk başta anlaşmaya varmak istiyorum," dedi ve "Toplantının yeri, benim için, çok ama çok kolay olacak" şeklinde konuştu.

Çinli yetkililer, geçen hafta, ABD ile kapsamlı bir uzun dönemli anlaşmaya ulşama konusunda şüphelerini dile getirmişlerdi.

Spot altın, son beş haftada dördüncü haftalık kazancını gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 12:31'de ons başına 1,512.88 dolara indi. Spot gümüş yüzde 0.1 değer kaybetti.

Platin yüzde 0.32 artarak ons başına 952.80 dolara ulaşırken, palladyum geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra yüzde 0.4 kazançla ons başına 1,814.643 dolar seviyesine yükseldi.

Sanford C. Bernstein & Co., "Altın 10 haftadır süren yatay konsolidasyon bandını nihayet kıracak gibi görünüyor," dedi ve hedeflerinin 1,750 dolar olduğunu ve bunun 2011-2012 döneminin direnç seviyelerinden fazla uzakta olmadığını kaydetti.

Angel Broking analistleri Prathamesh Mallya ve Yash Sawant, "Çin'den gelen pozitif veri ortamında ABD ile Çin arasında olası ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserlik yatırımcılar arasında risk iştahını artırabilir ve altına yönelik güvenli liman alımlarının azalmasına yol açabilir" dedi.