Bloomberg HT Piyasalar Altın ve Emtia Altın Trump'ın "anlaşma" açıklaması sonrası sakin seyretti
PİYASALAR

Altın Trump'ın "anlaşma" açıklaması sonrası sakin seyretti

  • Altın fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın Çin ile anlaşmanın yakın olduğunu kaydetmesinin ardından sakin seyretti

Giriş: 27 Kasım 2019, Çarşamba 10:47
Güncelleme: 27 Kasım 2019, Çarşamba 10:47

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Salı günü yaptığı açıklamada Çin ile ticaret anlaşmasının ilk fazı konusundaki görüşmelerin tamamlanmaya yakın olduğunu kaydetmesinin ardından sakin seyretti.

Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki ülkenin "çok önemli anlaşmanın son safhalarında" olduğunu açıkladı. Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, Çin'in ABD'den daha fazla tarım ürünü satın alması, ABD fikri mülkiyetinin korunmasına ilişkin yeni taahhütler ve finans sektörünü yabancılara daha fazla açma gibi maddeleri içeren tatmin edici ancak sınırlı bir taslağa ulaştığını söylemişti.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.1 düştükten sonra ons başına 1,459.55 dolara geriledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 17.0413 dolara inerken, platin iki günlük yükselişin ardından yüzde 0.5 düştü ve palladyum yüzde 0.3 geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi üst üste yedinci günde de yükselerek MArt ayından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.