Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD’de iki partinin de desteklediği 579 milyar dolarlık harcama paketi haberiyle yatay seyrederken yatırımcılar Fed’den gelebilecek enflasyon yorumlarına odaklanmış durumda. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişi takip ederek 497 TL civarında bulunuyor.

Başkan Joe Biden, Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerle 559 milyar dolarlık bir altyapı planı üzerinde geçici bir anlaşmaya vardığını söyledi.

Joe Biden, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Anlaşmaya vardık, ancak bu tasarı Cumhuriyetçilerin karşı çıktığı şeye yüz milyarlarca daha fazla harcayacak ayrı bir mevzuatla birlikte hareket edecek ve çift hatlı bir sistem olacak" dedi.

FOMC sonrası ortamda birçok Fed yetkilisi yorumlarını kamuoyuyla paylaşıyor. Enflasyon endişeleri ya da benzer konularda yorumların artmasıyla beraber altın daha fazla zayıflayabilir fakat tahvil faizleri ve ABD dolarının da yükselmesi gerek. HSBC Baş Metal Analisti James Steel

Ons altın fiyatı

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen ons altın, geçen haftayı Mart 2020’den beri en büyük düşüşle kapatırken önceki iki haftayı da kayıpla geçmişti. Nisan ve Mayıs ayını kazançla kapatan ons altın, Haziran başından bu yana yüzde 6’dan fazla değer kaybederek 1.776 dolar civarında bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın haftaya 500 TL sınırında başladıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle beraber 493 TL civarına kadar gerilemişti. Dolar/TL’nin perşembe günü yeniden yükselişe geçmesinden destek bulan gram altın, haftayı 497 TL civarında kapatmaya doğru ilerliyor.