Bloomberg HT Haberler Altın yumurta fon sepeti yarışması kayıtlar 18 Eylül’de başlıyor
HABERLER

Altın yumurta fon sepeti yarışması kayıtlar 18 Eylül'de başlıyor

  • Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) iş birliğinde yapılan Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması'na başvurular, 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Giriş: 08 Eylül 2023, Cuma 13:40
Güncelleme: 08 Eylül 2023, Cuma 13:40

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversiteli gençleri uzun vadeli tasarruf ve yatırıma yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve TEFAS’ın kullanım yaygınlığını artırmak amacıyla başlatılan fon sepeti yarışmasının bu yıl dördüncüsü düzenleniyor.

Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’nda üniversite öğrencileri sanal ortamda oluşturulan portföylerini yönetecek. Yarışmada hedef, toplam 1 milyon TL tutarındaki sanal bütçeyi yöneterek, ilgili hedef ve sınırlamalar dahilinde en yüksek getiriyi en uygun riskle sağlamak olacak. Bu yıl farklı olarak, sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırabilmeyi teminen, minimum yüzde 5 “Sürdürülebilirlik” fonlarına yatırım yapılması zorunlu olacak.

Yarışmacılardan, toplam 1 milyon TL tutarındaki sanal bütçeyi yönetmeleri istenecek. Yarışmacılar, varlık dağılımını sadece TEFAS’ta işlem gören menkul kıymet yatırım fonlarından (serbest fonlar hariç) oluşturabilecek. Katılımcılar, hafta içi ve hafta sonu 14.00-23.00 saatleri arasında işlem yapabilecek, ayrıca sepet değiştirme veya dengeleme her ay azami 4 kez gerçekleştirilebilecek.