Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, tahvil getirilerindeki keskin düşüşün değerli metale yönelik iştahı artırmasıyla Mart ayından bu yana en büyük günlük kazancını kaydettikten sonra Asya piyasalarında yatay seyretti.

Spot altın, ABD imalat göstergesinin beklentilerin altında gerilemesinin ardından tahvil getirilerinin geniş kapsamlı düşmesiyle yüzde 2,4 değer kazandı. Bu durum genellikle dolar ve faizlerle negatif bir korelasyona sahip olan faiz getirmeyen metalin cazibesini artırırken gümüş de yüzde 8,8 değer kazandı.

Finans dünyasında yaşanan karmaşanın güveni etkilemesi beklenirken yatırımcılar merkez bankaların bir sonraki para politikası hamlelerini öngörmeye çalışıyorlar. Credit Suisse AG’nin kredi riski rekor seviyelere yükselirken hisse senedi düşüşüne devam etti.

Öte yandan traderlar Fed’in ileride izleyeceği para politikası hakkında daha fazla ipucu elde etmek için ABD istihdam verilerini beklerken güçlü rakamların potansiyel olarak tahvil getirilerinde yükselişi artırmasıyla altın üzerinde baskı yaratabileceği değerlendiriliyor.