Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların ABD borç limiti krizinde çözüme yaklaşıldığı yönündeki sinyalleri fiyatlamasıyla yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1.976 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru uygulanarak yapılan hesaplamalara göre gram altın ise 1.259 TL civarında seyrediyor.

Çeyrek altın 2.070 TL, Cumhuriyet altını 8.370 TL'den satılıyor.

Cumhuriyetçi ve Demokrat yetkililer, Pazartesi günü Başkan Joe Biden ile Meclis Başkanı Kevin McCarthy arasında yapılacak toplantı öncesinde yapılacak görüşmeler için bir araya geldi. İkili Pazar günü görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunurken Biden toplantının iyi geçtiğini belirtti.

Bununla birlikte yatırımcılar çözüm için son tarihin yaklaşmasıyla daha fazla oynaklık yaşanacağına dair hazırlık yapıyorlar. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD’nin ödeme yükümlülüklerini Haziran ortasına dek ödeyip ödeyemeyeceği konusunda şüpheleri olduğunu kaydetti.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya yaptığı değerlendirmede, “Altın, favori bir güvenli liman varlığı olmaya devam ediyor ve borç limiti görüşmeleri sonuca ulaşmakta zorlanmayı sürdürürse fiyatlar kolayca 2 bin dolar seviyesinin üzerinde istikrar kazanabilir” dedi.

Para politikası tarafında ise son açıklamada Fed Başkanı Jerome Powell’dan geldi. Powell Cuma günü yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın önümüzdeki ay faiz artışlarını durdurabileceğini kaydetti. Bu açıklamalar yatırımcıların önümüzdeki ay için faiz artışına dair fiyatlamalarını kısmaya sevk ederek değerli metalin destek bulmasını sağladı.