Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altının ons spot fiyatı, tahvil faizlerindeki gerilemeyle son üç seansta yükselerek pazartesi gününden bu yana yüzde 3’ten fazla artmasına rağmen, altına dayalı Borsa yatırım fonlarından çıkış devam ediyor.

Bloomberg Emtia Muhabiri Eddie van der Walt’ın haberine göre, son üç seansta satışların hızı azalsa da altına dayalı borsa yatırım fonlarından 17 gündür art arda çıkış yaşanıyor.

Altına dayalı borsa yatırım fonlarının, altın fiyatlarındaki uzun dönemli yükselişlerde son senelerde büyük rol oynadığını belirten Walt, bu fonlardaki satışların uzun dönemli politika söyleminin piyasa katılımcıları tarafından şüpheyle karşılanmasından dolayı olduğunu söyledi.

Walt, fiziksel piyasalarda yaşanan darboğazın belki altının düşüşünü yavaşlatabilecek bir faktör olduğuna değinirken, bar, mücevherat ve sikkelerin satıldığı fiziksel piyasaların çok nadir altın fiyatlarında ralliye neden olduğunun altını çizdi.

Fiziksel piyasalarında daha ziyade ciddi düşüşler için zemin hazırladığını vurgulayan Walt, şu an böyle bir durumun yaşandığını ve koşulların 1.700 dolar civarında sabitlenecek bir ayı piyasasına işaret ettiğini belirtti.