Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, doların gerilemesinin değerli metale rahatlama sağlamasının ardından Ağustos ortasından beri en iyi haftalık kapanışını gerçekleştirmesi sonrası Asya piyasalarına da yükselişle başladı.

Altının onsu 1.670 dolar seviyesi sınırına geldi.

Spot altın, tahvil getirilerinde yaşanan gevşemenin faiz getirisi olmayan değerli metalin cazibesini artırmasıyla geçtiğimiz hafta üç haftadır ilk haftalık kazancını gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz haftanın başlarında dolar ve tahvil getirilerinin hızlı yükselişi altının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesine neden olmuştu.

Yine de bu hafta hala sıkı olan ABD işgücü piyasasına dair kritik öneme sahip verilerin gelmesi sonrası spot altında oynaklık görülebileceği belirtiliyor.

Verilerin Fed’in faiz artış patikasına dair ipuçları verebileceği değerlendirilirken verilerin güçlü gelmesi potansiyel olarak altın için zararlı olabilecek tahvil getirilerinde artışa neden olabileceği belirtiliyor.

Cuma günü yayımlanan bir rapora göre Çin’de mali otoriteler ülkenin en büyük devlet bankalarına yılın son dört ayında güç durumdaki emlak sektörüne daha fazla finansman sağlamaları talimatını verdi. Öte yandan Credit Suisse Group AG’nin yeni CEO’su bankanın hisse fiyatından keskin düşüşlerin ardından durumu tersine çevirecek bir strateji sunmak yatırımcılardan zaman istedi.

“Çin görünümünde yaşanan iyileşmeler ve tahvil getirilerinde daha fazla düşüşün yaşanması ihtimali altın fiyatlarında iyileştirme yaşanabilir” diyen Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, “Credit Suisse hisselerinde yaşanacak yeni bir düşüş de altın için bir miktar güvenli liman talebi sağlayabilir” dedi.