Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

E-ticaret pazaryeri Amazon, 100 milyon dolar yatırımla Türkiye’deki ilk lojistik üssünün kapılarını açtı. Amazon’un lojistik üssü, artan müşteri talebinin karşılanmasını ve siparişlerin daha hızlı şekilde ulaştırılmasını sağlayacak.

Amazon önceden, yüklenici firmalar üzerinden lojistik hizmeti alıyordu. İstanbul’un Tuzla ilçesine kurulan tesisin bir yılda bini aşkın yeni istihdam sağlaması bekleniyor.

Amazon’un lojistik üssünde çalışmak üzere depo operatörü, mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, iş sağlığı ve güvenliği ve bilgi işlem alanlarında işe alım süreci başlatılmıştı. Amazon Operasyonları Türkiye Genel Müdürü Hakan Karadoğan, "Bugün Türkiye'deki ilk lojistik üssümüzü açtığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Mühendisler ve Bilişim Teknolojileri uzmanlarından ürünlerin seçilmesi, depolanması ve gönderilmesinden sorumlu ekiplere kadar birçok rol için iş imkânı sağlayacak yeni lojistik üssümüz ile bir yılda bini aşkın yeni istihdam yaratacağız.” dedi.

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, “Bugün Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzü açmanın heyecanını yaşıyoruz. Son teknolojilerle donatılmış yeni lojistik üssümüz, Amazon.com.tr üzerinden satış yapan ve sayıları son bir yılda yüzde 50 oranında artan KOBİ’leri Amazon Lojistik hizmetlerimizle işlerini daha da büyütmeleri için destekleme konusunda bize önemli katkılar sağlayacak.” dedi.

Şirket, Türkiye'deki Amazon KOBİ satış ortaklarının geçen yıla göre yüzde 50 artışla 25 binin üzerine çıktığını duyurdu.