Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, Perşembe günü ikinci kez görüşmeye hazırlanan hükümetlere aralarındaki görüş farklarını giderme çağrısında bulunarak, koronavirüsün ekonomik etkisine karşı tepki olarak güçlü bir mali destek isteğini yineledi.

Lagarde'ın Avrupa'daki gazetelerde yayımlanan köşe yazısında dile getirdiği bu yorumlar, Avrupa ülkelerinin maliye bakanlarının pandeminin sonuçlarını hafifletme amaçlı 500 milyar euroluk (543 milyar dolar) paket konusunda anlaşmaya varamamasından bir günden az bir süre sonra geldi. Destek ihtiyacında olabilecek İtalya'da tahviller Çarşamba günü itibariyle üst üste ikinci günde de değer kaybetti.

Lagarde, hükümetlerin birbirlerini desteklemeleri gerektiğini, zira ekonomik ve finansal bağlardan dolayı blokun diğer bir bölgesinde meydana gelen hasardan diğer bölgelerin kendilerini koruyamayacağını söyledi.

AMB Başkanı, "Eğer tüm ülkeler düzelmezse, diğerleri sıkıntı çekecek," dedi ve "Dayanışma herkesin çıkarına" şeklinde görüş bildirdi.