Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın 25 Temmuz toplantı tutanakları yayınlandı.

Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıları, enflasyon beklentilerindeki düşüş eğiliminin endişe kaynağı olduğu ve Euro bölgesinin ekonomik yavaşlamasının beklenenden daha uzun süreceği konusunda geniş bir fikir birliğine vardı.

Tutanaklarda, Ticaret gerilimi gibi dış etkenler imalatta daralmaya neden olurken, 24-25 Temmuz’da gerçekleşen toplantıya göre bu durum hizmetler sektörü için öncü bir gösterge olabilir.Toplantıda küresel ticaret için beklentilerinin ise zayıf kaldığı belirtildi.

Bir yandan olumsuz sinyaller veren ekonomi ile diğer yandan Yönetim Konseyinin enflasyon hedefine orta vadede güvence altına almak için gerekli araçlardan yoksun olmasından dolayı piyasada oluşan endişe arasında dengenin kurulması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda, AMB Başkanı Mario Draghi ve meslektaşları Euro bölgesi’ndeki zayıflıkla baş etmek için başka bir parasal teşvik zemini hazırladığı, yatırımcılar 12 Eylül’de faiz indirimi beklentileri olduğu ve bazı ekonomistler de büyük ölçüde varlık alımlarının yeniden başlatılacağını tahmininde bulundu.