Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Makhlouf, AMB’nin önümüzdeki iki toplantıda politika faizinin geçen ay yapılan 50 baz puanlık artışa benzer bir miktarda artırılmasını desteklediğini söyledi.

Makhlouf, açıklamasında, "Aralık ayında verdiğimiz kararlarımıza benzer bir adım atarak, önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantımızda ve Mart toplantımızda oranları artırmaya devam etmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

"Gelecekteki politika kararlarımızın, hüküm süren belirsizlik göz önüne alındığında, verilere bağlı olmaya devam etmesi gerekiyor." diyen Makhlouf enflasyonu hedef aralığa getirmenin ekonomi ve toplumun refahı için şart olduğunu söyledi.

Makhlouf, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu vurguladığı konuşmasında, enflasyonun yüzde 2'lik orta vadeli hedeflerine zamanında geri dönmesini sağlamak için faiz oranlarının “istikrarlı bir hızda” önemli ölçüde artması gerekeceğini belirtti.

"Politika faizinin yükseltilmesi aynı zamanda fiyat istikrarına olan bağlılığımızın da bir göstergesidir.” diyen Makhlouf, faiz oranının artırılmasının enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde kalmasına izin verilmeyeceği konusunda açık bir mesaj verdiğini kaydetti.