AMB/Draghi: Teşvikler devam etmeli
-
Avrupa MB Başkanı Draghi toparlanmanın devam ettiğini ancak teşviklerin sürmesi gerektiğini bildirdi
Avrupa MB Başkanı Draghi toparlanmanın devam ettiğini ancak teşviklerin sürmesi gerektiğini bildirdi
Portekiz'de düzenlenen bir forumda konuşan Mario Draghi enflasyon dinamiklerinin beklentilerden daha düşük olması nedeniyle şu anki para politikasının sürdürülmesi gerektiğini bildirdi. Başkan "para politikasının işe yaradığından ve enflasyonda da etkilerinin kademeli olarak görüleceğinden emin olabiliriz" dedi.
Draghi Euro Bölgesi ekonomisinin güçlenmeye ve toparlanmaya devam ettiğini dile getirdi. Draghi, enflasyonu baskılayan faktörlerin geçici olduğunu ancak enflasyonun hedefe geri dönüşünden emin olabilmek için para politikasında sürekliliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
-"Euro Bölgesi 16 çeyrektir büyüyor”
Euro Bölgesinde büyümenin 16 çeyrektir devam ettiğini belirten Draghi, şunları kaydetti:
"Bu büyüme sürecinde para politikasının rolü açık. 2014 yılının ortalarından beri, para politikası duruşumuz üç aracın birleşimi ile belirlendi. Bunlar, ilk olarak, düşük politika faiz oranları, ikinci olarak, finansal piyasalarda varlık alımları ve bankalar için hedeflenen uzun vadeli yeniden finansman işlemleri üçüncü de bunların sözlü yönlendirmeyle desteklenmesi..."