Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, enflasyonun Euro Bölgesi ekonomisini hala tehdit ettiğini bu nedenle faiz artırım hızını yavaşlatmak için henüz erken olacağı sinyali verdi.

Londra’da konuşan Schnabel fiyat artışlarının hızlıca yavaşlayacağını beklemenin ve enflasyonun varlığını hafife almanın şu an Merkez Bankalarının karşı karşıya olduğu en büyük risk olduğunu söyledi.

Bazı AMB yetkililerinin son dönemde faiz artış hızının yavaşlayacağı söylemleri sonrası şahin üyelerden olan Schnabel bunu düşünmek için erken olduğunu ifade etti ve “her ne kadar nötr faize yaklaşsak da şimdiye kadar gelen veriler, artış hızını yavaşlatmak için gereken alanın sınırlı olduğuna işaret ediyor.” değerlendirmesini yaptı. Schnabel veri bazlı hareket etmek gerektiğini dile getirdi.

Yine bugün konuşan AMB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos bir sonraki adımın verilere bağlı olacağını söyledi. Euro Bölgesi enflasyonu Ekim’de yüzde 10,6 ile rekor kırmıştı. Guindos enflasyonun gelecek yılın ilk yarısından itibaren düşüşe geçeceğini belirtti.