Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sezonun son Grand Slam Tenis Turnuvası Amerika Açık başladı. Turnuva, bu yıl 57 milyon dolarlık toplam ödülle tenis tarihinin en fazla para ödülü dağıtan tenis turnuvası olacak.

Ana tabloda 32’si seribaşı, 128 raketin mücadele edeceği turnuvada, teklerde son şampiyonlar Sırp tenisçi Novak Djokovic ile Japon sporcu Naomi Osaka, seribaşı olarak korta çıkacak.

ABD Açık, kendisine ait tarihin en fazla para ödülü dağıtan tenis turnuvası rekorunu, 2019 yılında 57 milyon dolarlık toplam ödülle geliştirecek. Turnuvanın 7 Eylül'de yapılacak tek kadınlar ve 8 Eylül'de oynanacak tek erkekler finalini kazananlara 3,85 milyon dolar para ödülü verilecek.

Bu yıl turnuvada oynayan tenisçiler arasında en çok kazanan raketler, 38 yaşındaki yaşayan efsaneler Roger Federer 5, ve Serena Williams 6 kez kupayı kazanan isimler oldu.

Bu sezon Wimbledon finalinde Novak Djokovic'e karşı uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir mücadele ortaya koyan İsviçreli tenisçi Roger Federer, turnuvada 6. şampiyonluk için korta çıkacak.

Amerika Açık’ta ana tabloya kalmak için mücadele veren 3 Türk sporcu Pemra Özgen, Başak Eraydın ve Cem İlkel ön elemelerde turnuva veda etti.

Muharrem Başkan

mbaskan@bloomberght.com