Anayasa teklifi için kritik hafta
-
Anayasa değişikliği teklifi hafta başında Devlet Bahçeli'de, hafta sonunda ise Meclis'te
AK Parti’nin, “başkanlık sistemi”ni de içeren Anayasa değişikliği taslak metnini bu hafta başında MHP’ye sunması bekleniyor. AK Parti değişiklik metnini, MHP’den de onay alınması halinde hafta sonundan önce, “tüm destek verenlerin ortak imzası” ile TBMM’ye sunmayı planlıyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, fiili başkanlık sistemi uygulamasına son verilmesi, bu olmazsa başkanlık sisteminin halka sorulması yolundaki önerisiyle başlayan tartışmalı süreçte kritik bir haftaya giriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen MHP Lideri Bahçeli’ye bu hafta AK Parti tarafından somut bir metin sunulması bekleniyor. Bunun için Yıldırım ile Bahçeli’nin hafta başında buluşabileceği belirtiliyor.
AK Parti kaynakları, metnin hafta başında netleşebileceğini, MHP’den gelen yanıta göre de hafta sonundan önce TBMM Başkanlığı’na sunulabileceğini kaydediyor. MHP’nin metne onay vermesi durumunda da teklifin TBMM’ye ortak sunulmasının söz konusu olabileceği ifade ediliyor.