Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki, ticaret görüşmelerinin şu aralar yolunda gitmemesi, İngiltere’nin bloktan anlaşmasız bir şekilde çıkması ve işletmelerin bundan ağır hasar görmesi riskini artırıyor.

Bu belirsizlik, halihazırda koronavirüs pandemisinden zarar gören ekonominin sorunlarını daha da derinleştirebilecek ve ekonominin yüz yıllar sonra ilk kez resesyona yönelmesine neden olabilecek bir senaryo.

İngiltere’de işsizlik artması Başbakan Boris Johnson’ı iş aktivitesini sürdürmek ile koronavirüs pandemisinin ikinci dalgasını engellemek arasına sıkıştırdı.

Sürecin başından sonuna kadar müzakereler İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) bloğunda uzun yıllardır devam eden ve bir süredir iki tarafın da temel konular üzerinde uzlaşamaması ile askıda kalan üyeliğinin, AB ile İngiltere arasında imzalanacak kapsamlı bir ticaret anlaşması ile yer değiştirmesi üzerine devam ediyor.

Bu uzlaşamama durumu, iki tarafı da şirketler için ciddi sonuçlar doğurması muhtemel anlaşmasız ayrılığa doğru sürüklüyor.

İngiliz Sanayi Birliği Genel Direktörü Carolyn Fairbairn, “İşletmeler için, istihdam ve ekonomik güven için en zorlayıcı yıllar denebilir. Birçok şirket bu kriz boyunca kafalarını suyun üzerinde tutmak için mücadele ediyor. Yedi ay içinde Avrupa Birliği ile ticari ilişkilere dair kaotik değişiklik ise bu duruma dahil değil.”