Advertisement
HABERLER ABONE OL

Apple Inc., beklenen talep artışının gerçekleşememesi nedeniyle, yeni iPhone'larının üretimini artırma planlarından vazgeçiyor.

Bloomberg'e konuşan konu hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, California merkezli elektronik üreticisi Cupertino, tedarikçilerine bu yılın ikinci yarısında iPhone 14 ürün ailesinin montajını 6 milyona kadar artırma girişimini geri çekilmelerini söyledi.

Bunun yerine şirket, söz konusu dönem için yaklaşık olarak önceki yılla aynı seviyede yani Apple'ın bu yaz belirlenen tahminine uygun olarak 90 milyon telefon üretmeyi hedefleyecek.

Bazı kaynaklara göre, yüksek fiyatlı iPhone 14 Pro modellerine olan talep, giriş seviyesi sürümlere göre daha fazla. Bu durum neticesinde en az bir Apple tedarikçisinin üretim kapasitesini düşük fiyatlı iPhone'lardan daha pahalı modellere kaydıracağı söyleniyor.

Apple, iPhone 14'ün piyasaya sürülmesinden önceki haftalarda satış tahminlerini yükseltmişti. Bazı tedarikçileri siparişlerde yüzde 7'lik bir artış için hazırlıklara başlamıştı.