Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Yeni nesil teknolojilerin gelişimi, inovasyon hızının artması ve elektrikli araçlara geçişle birlikte otomotiv sektöründeki dijital dönüşüm her geçen gün daha hızlanıyor. Amerikan otomotiv şirketi General Motors da yeni yönetici transferini, teknoloji devi Apple’dan yaptı.

General Motors, araç içi yazılım çalışmalarına liderlik etmesi için Apple Mühendislik Başkan Yardımcısı Mike Abbott’ı transfer ettiğini duyurdu. Abbott, tüm yazılım ekosisteminden sorumlu ekibe liderlik edecek.

Otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara kaymasıyla birlikte araç içi ses teknolojileri, dijital hizmetlerden, pil yönetimine varıncaya dek yazılım, araçların en kritik parçası haline geldi.

General Motors Yönetim Kurulu Başkanı Mary Teresa Barra “Teknoloji odaklı dönüşümümüzün bir sonraki aşamasına girdik, bu da inovasyonu hızlandıracak ve yeni ve heyecan verici müşteri deneyimini sağlayacak. Mike, bir kurucu ve girişimci olarak ekibimize bu alanda liderlik edecek" dedi.

Mike Abbott, otomotiv devinin yazılım geliştirmeyi kurum içine getirme, tüketici ve ticari müşterileri için gelir getiren dijital hizmetleri oluşturma yapılanmasında görev üstlenecek. General Motors, araç içi abonelikler ve uygulamalardan havadan güncellemelere kadar çok çeşitli yetenekler sunan "yazılım tanımlı araçlar" satma planını ortaya koyuyor.

Apple'ın Bulut Hizmetleri Bölümü Mühendislik Başkan Yardımcısı Mike Abbott, GM Başkanı ve CEO'su Mary Barra'ya rapor verecek.

GM Başkanı Barra yaptığı açıklamada, "Yeni elektrikli araç modellerini ve Ultifiyazılım platformumuzu hızla ölçeklendirmeye odaklanan teknoloji odaklı dönüşümümüzün bir sonraki aşamasına girdik, bu da inovasyonu hızlandıracak ve yeni ve heyecan verici müşteri deneyimi sağlayacak. Mike'ın bir kurucu ve girişimci olarak deneyimi, tüketiciler ve şirketler için pazarın en ilgi çekici yazılım tanımlı çözümlerinden bazılarını yaratma ve sunma konusundaki kanıtlanmış geçmişiyle birleştiğinde, General Motors’da mükemmel bir ekosistem oluşacak” dedi.

Ultifi, General Motors’un, mevcut araç zekası platformunun üzerine inşa edilmiş uçtan uca bir yazılım platformu. Bazı GM modellerinde kullanıma sunulacak olan Ultifi, aracın tüm modüllerini tek bir platformda toplayarak kablosuz yazılım güncellemeleri yayınlamayı daha kolay ve hızlı hale getiriyor ve araç sahiplerine abonelik hizmetlerine ve diğer araçlara erişimi sağlıyor olacak. Araba teknolojisi Ultifi, aynı zamanda bilgi, eğlence sistemlerinde yerleşik işletim sistemi olan Android Automotive ile entegre edilmesi planlanıyor.