Advertisement
HABERLER ABONE OL

Oxford Üniversitesi, AstraZeneca ve Pfizer aşılarının bir araya getirildiği bir deney gerçekleştireceğini açıkladı. Deneyde 820 katılımcıya 4-12 hafta arasında değişen çeşitli aralıklarda iki doz olarak hem Astra hem de Pfizer aşısı uygulanacak. Deneyle birlikte araştırmacılar hangi kombinasyonun en iyi sonucu elde ettiğini öğrenecek. Deneyin sonuçlarına göre üreticiler üzerindeki doz yetiştirme baskıları azalabilir.

Öte yandan AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi Kovid-19 varyantlarıyla mücadele edecek yeni aşının bu yıl hazır olabileceğini belirtti.

Türkiye’de ise 2,4 milyon vatandaşa aşı uygulandı. Buna karşın çarşamba akşamı açıklanan verilere göre yeni tespit edilen vaka sayısı 8.102 ile artış trendinde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise varyant virüs hakkında uyardı. Koca “Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu.

İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Hollanda'da yeni tip koronavirüs kısıtlamaları 2 Mart'a kadar uzatıldı

Ülkede geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Kovid-19 kısıtlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Rutte, heyecanlı, belirsizlik dolu bir aşamada olduklarını ve üçüncü dalganın kaçınılmaz olduğunu belirterek, bu nedenle 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış Kovid-19 tedbirlerinin 2 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Vaka sayılarının yavaş yavaş da olsa azaldığını aktaran Rutte, yeni vakaların üçte ikisinin İngiltere'de görülen Kovid-19’un mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan yeni türünün olduğuna dikkati çekti.

Rutte, yeni türün olmaması halinde gevşetilmeye gidilmesinin daha kolay olacağını ancak yeni türün buna müsaade etmediğini kaydetti.

DSÖ heyeti, Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyaret etti

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti, Vuhan'daki saha çalışmalarında Çinli yetkililerin kendileriyle iş birliği yaptığını belirtti.

DSÖ heyetinden zooloji uzmanı Peter Daszak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Vuhan'da virüsün kökenine yönelik saha çalışmaları sürecinde Vuhan Viroloji Enstitüsü (WIV) Başkan Yardımcısı Şı Cıngli'nin de aralarında bulunduğu enstitü yetkilileriyle önemli toplantılar yaptıklarını ve Çin tarafının kendileriyle iş birliği içinde olduğunu aktardı.