Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 107 milyonu aşarken, 2,35 milyondan fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre 152 milyonun üzerinde doz aşı uygulandı.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd., Merck & Co. ve Panacea Biotec Ltd. rakip ilaç üreticileri ile hali hazırda kullanım onayı almış Kovid-19 aşılarının üretimi için iş birliği yapabileceklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı bir kurul, AstraZeneca Plc’nin ürettiği koronavirüs aşısını 18 yaş üzeri tüm yetişkinler için tavsiye etti. Öncesinde bazı Avrupa Birliği üyeleri, yetersiz deney sonuçlarını gerekçe göstererek, söz konusu aşının ileri yaştakilere uygulanmaması görüşünü savunmuştu. Meksika Çinli CanSino ve Sinovac’ın ürettiği aşılar için acil kullanım onayı verdi. Malezya’da ülkenin vatandaşı olmayanlar da ücretsiz aşı programına dahil edildi.

ABD’de toplam vaka sayısı 2 Kasım haftasından bu yana ilk kez aralıksız üçüncü gününde 100 binin altında açıklandı. ABD Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi, ülke vatandaşlarına tıbbi maske üzerine kumaş maske takmaları tavsiyesinde bulundu.