Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tatilden dönen Çin ana karasında endeksler Evergrande krizi ile yüzde 1'den fazla geriledi. Asya'da hafta başından bu yana satış ağırlıklı izleyen endeksler Evergrande krizindeki gelişmelere odaklandı.

Bölgede CSI 300 Endeksi'nde de sert kayıplar kaydedildi.

Hong Kong Borsası bugün kapalı. Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etmeden önce Hang Seng Endeksi Pazartesi günü yüzde 3'den fazla düşmüştü. Endekste işlem gören Evergrande'nin kaybı ilk iki gün yüzde 10'u aştı.

Japonya'da da endeks negatif bir seyir izlerken, Avustralya borsası sınırlı kazanıma yöneldi. Güney Kore borsası ise kapalı.

Japonya Merkez Bankası değişiklik yapmadı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda negatif faiz oranı ve varlık alım seviyelerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Önümüzdeki hafta Başbakan Suga Yoşhidide'nin halefinin belli olacağı ülkede Merkez Bankası ekonomiye yönelik genel değerlendirmede kayda değer bir değişiklik yapmadı, fakat ihracat ve üretim beklentilerini Kovid-19 salgınında delta varyantı etkisi ile düşürdü.

Avustralya'da vakalar hızla artıyor

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı sıkı tedbirlerle mücadelenin sürdüğü Avustralya’da, yeni vaka sayılarındaki artış ve can kayıpları sürüyor.

Eyalet hükümetlerinde yapılan açıklamalara göre, Delta varyantının en fazla can kaybı ve vaka sayısına neden olduğu Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde son 24 saat içinde 1035, Victoria eyaletinde 628 kişiye daha Kovid-19 teşhisi konuldu.