Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler Çarşamba günkü işlemlerde kazanıma yönelirken ülkede imalat aktivitesine yönelik açıklanan veri yavaşlamaya işaret etti.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik Endeksi hafif yükseldi, Shenzen endeksi ise yatay bir seyirde. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi, ise yataya yakın negatif.

Çin'de resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi verileri Haziran ayında ana ihracat bölgesi olan Guangdong'da artan Kovid-19 vakalarının etkisi ile yavaşlamaya işaret etti. Mayıs ayında 51 değerini alan endeks Haziran'da 50.9 düzeyine çekildi.

Bölgedeki diğer Borsalarda da ılımlı hareketler mevcut. Japon Nikkei 225 Endeksi yatay, Topix Endeksi ise hafif yükselişte. Güney Kore Kospi ve Avustralya borsalarında da kazanımlar hakim.

Japonya'da da imalat sektörüne ilişkin veriler Kovid-19 varyantları kaynaklı yeni tedbirlerin toparlanmada farklı patika çizdiğini ortaya koydu. Japonya’da Kovid-19 tedbirlerinin sıkılaştığı mayıs ayında imalat sektörü aylık %5,9 daralma yaşayarak üç ayın ardından ilk kez düştü. Beklentiyi aşan sert düşüşte çip krizi sebebiyle üretimin aksadığı otomotiv sektörü de etkili oldu.