Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in Japonya Merkez Bankası'nın getiri eğrisi kontrol toleransını ayarlamasından sonra küresel tahvillerin yükselmesiyle dört günlük kayıp serisini sona erdirmesinin ardından karışık seyirde işlem gördü.

Japonya, Nikkei 225 yüzde 0,22 düşüş ile ikinci kayıp gününü sürdürdü. Japon yeni dolar karşısında 132.09'da kaldı. Güney Kore'deki Kospi, daha önceki kazançlarını sildi ve yatay seyretti.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ülkenin dışişleri bakanı Penny Wong'un Çinli mevkidaşı Wang Yi ile Pekin'de görüşmesinin planlanmasıyla yüzde 1,37 yükseldi. Wong, gezi için yola çıkmadan önce gazetecilere verdiği demeçte, Çin'i ticari yaptırımları kaldırması ve tutuklu iki Avustralyalı için konsolosluk erişimi talep etmesi için zorlayacağını söyledi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, İcra Kurulu Başkanı John Lee'nin Cumartesi gününe kadar yıllık ziyaretinin bir parçası olarak eyalet liderlerini şehrin ekonomik, sosyal ve politik durumu hakkında bilgilendirmek üzere Pekin'e gitmesinin planlanmasıyla yüzde 0,2 arttı.

Çin anakarasında, Shenzhen Bileşeni yüzde 0,19 düştü ve Şanghay Bileşik yüzde 0,15 yükseldi.